Programvara som tidseffektiviserar försäljning av begagnade produkter

Minikit AB

Målet är att kunna utveckla och färdigställa en programvara som får ner tidsåtgången per begagnad produkt som företaget hanterar. Målet är att Minikit ska kunna få ner tidsåtgången med 30% och även kunna erbjuda denna programvara till andra (oftast) små nystartade bolag inom second hand som snabbare då kan bli lönsamma.


Vi är Entreprenörer

Möllans Basement

Projektet Vi är Entreprenörer handlar främst om att skapa ett intresse för ungdomar och unga vuxna inom entreprenörskap och en större inblick i hur det är att skapa ett eget varumärke, ålder 17 – 24 år. Vi erbjuder en plattform, utbildning, ett nätverk och inkomstgenerande aktiviteter för en större inblick inom ens egna skyldigheter och rättigheter i samhället för ett steg närmare individens mål. Vi skapar entreprenörer där ungdomar själva håller i rodret och vi är expertisen. Vi kommer dessutom ta tillvara av ungdomarnas kompetens när det gäller, datorkunskap och kreativitet


Qfix – digital plattform för lagning och skötsel av textilier, skor och lädervaror

Qfix AB

Vi vill bidra till en mer hållbar textilkonsumtion genom att underlätta för konsumenter och varumärken att laga och återanvända textilier, och därmed bidra till mål 12 i de globala hållbarhetsmålen. Vidare vill vi även bidra till mål 10 Minskad ojämnliket genom att erbjuda nya arbetstillfällen i Sverige, speciellt till duktiga skräddare som invandrat till Sverige och som i många fall har svårt att komma in på arbetsmarknaden. Slutligen vill vi bygga en bra tjänst/företag som kan skapa tillväxt.


BarnMat – hjälper familjer till matlust!

Kajsa Lamm

Syftet med projektet är initialt att hjälpa föräldrar till en stabil måltidssituation, från allra första början. Om man som förälder kan överlåta till barnet att bestämma hur mycket och på vilket sätt barnet äter, så kan man också vara trygg med att barnet i de flesta fall får i sig tillräckligt för att växa och utvecklas på ett sunt sätt. Med kunskap och glädje kommer hela familjen längre!


Performing Arts and Communication Skills

Berth Nilsson

Performing Arts and Communication Skills, PACS har som syfte att utveckla en utbildningsverksamhet som är utformad för att hjälpa kulturutövare att möta framtidens utmaningar. Dels som en konkret utformad kursverksamhet på högskolenivå dels som förnyelsearbete av strukturer på en sant gränsöverskridande arena. PACS har ambitionen att skapa ett forum för professionell utveckling när det gäller konstnärligt entreprenörskap, konstnärligt ledarskap och gränsöverskridande konstnärskap.


Växtbaserade järnrika proteinkällor som unika organiska källor till biotillgängligt järn

Ironic AB

Ironic AB erbjuder en unik produkt som består av växtbaserade järnrika proteiner Dessa proteiner avser att behandla och förebygga järnbrist och anemi. Företaget har redan karakteriserat proteinerna och etablerat produktion i stor skala. Inledande experiment med våra proteiner, med hjälp av certifierade cellmodeller som efterliknar järnabsorptionen hos människor, visade på höga nivåer av järnabsorption på en nivå som är jämförbar med de bästa järnrika källorna (kött och bönor). En sådan hög absorption uppnåddes även vid tillsats i livsmedel t.ex. mandelmjölk, ett vanligt växtbaserat livsmedel.


Bladverkstaden is expanding

GJK Bladverkstaden AB

Sammanfattningsvis bygger vår affärside på produktion av mikrogrönt som säljs till restauranger, livsmedelsbutiker och matkasseföretag. Bladverkstaden vill förse restaurangbranschen och dagligvaruhandeln med en närproducerad, näringsrik och vacker produkt. Vi ser en stark trend och efterfrågan av lokalproducerade grönsaker på den svenska marknaden, något som går i linje med våran affärsidé.