Skivinspelning med Lunds Vokalensemble

Lunds Vokalensemble

Lunds vokalensemble, som under många år framgångsrikt leddes av Ingemar Månsson, har efter några osäkra år utan fast dirigent nu återigen fått luft under vingarna genom samarbetet med dirigenten Martin Arpåker. Målet är nu att spela in en professionellt producerad CD-skivar under Martin Arpåkers ledning som speglar den höga musikaliska och konstnärliga nivå kören håller idag.


Jakthorn – en musikalisk tradition över gränserna

Skånes Jakthorn

Skånes Jakthorn spelar jaktmusik, både traditionell och nyskriven. Man vill fortsättningsvis kunna utvidga och förmedla jakthornstraditionen i Skåne, vilket innebär att sprida kännedom om jakthornsmusikens betydelse och hålla de goda jakttraditionerna vid liv och rekrytera nya medlemmar.


Konsertprojekt

Makross Ek För

Makross är en jazzgrupp och varje konsert skiljer sig alltid från den andra då musiken i större delen är helt improviserad. Genom att möta andra musiker p scenen skapas en ny dialog och ett nytt samspel som tydligt visar publiken att jazzmusik kan gå olika vägar och ta olika form. Projektet syftar till att sprida musiken till en bredare målgrupp och att bjuda in till denna konstnärliga process som äger rum vid mötet med andra musiker utanför bandets konstellation.


Birgit Nilsson Museet Masterclasses 2019

Birgit Nilsson Sällskapet

Syftet med masterclasses är att ge möjligheten för sång- och pianoelever att gå djupare in i musikens magiska värld. Målet är att skapa ett rum för deltagarna där de kan utveckla sin fulla potential som konstnärer. Att gå djupare in i inlärningsprocesser och förstå innebörden av text och musik i symbios, förstå samspelsdynamiken musiker emellan och att kunna möta en publik på ett nytt och intagande sätt.


Kammarmusikklubben Krinolin – Ett nytt rum för konstmusik

Krinolin – kammarmusikklubben

Projektets mål är att nå en ny och bred publik som inte uppsöker den traditionella klassiska kammarmusikscenen på egen hand. Vill säkra tillväxten för den klassiska kammarmusikens framtid och erbjuda ett alternativ för den vana konsertbesökare att uppleva kammarmusik. Vill också minska avståndet mellan musiker och publik genom att skala bort gamla förställningar och regler kring hur en konsert ska se ut och går till kärnan av en konsertupplevelse: mötet mellan människor.


The Guards of Hilde

Myomusica

Målet med detta projekt är att fördjupa sig i Hildegard von Bingens musik samt arbeta om den och göra den till sin egen. Målet är att ligga i framkant vad gäller genreöverskridning och att spela musik som är utanför ramarna och som kan tilltala många med olika musikaliska preferenser. Kommer även att spela in en skiva med dessa nya arrangemang samt spela tre konserter på olika platser i Skåne för att möta olika typer av publik.


Kvinnoorkestern och Evelyn Glennie

Kvinnoorkestern

Idén med en helkvinnlig orkester är att främja det interna samarbetet men också att verka som förebilder för kvinnor. Vi vill inspirera unga flickor att våga satsa genom vår kvinnliga representation. En helt kvinnlig orkester skapar nya, eller utmanar omedvetna förväntningar, på vem som står på dirigentpodiet, har ledande positioner i en orkester och är kompositör av musiken. Riktar sig mot människor i alla åldrar och könstillhörigheter.


Lunds Kammarsolisters första skivinspelning

Lunds Kammarsolister

Lunds kammarsolister vill ta med sin publik på en spännande resa genom känt och okänt, nyskapande och traditionellt, utmanande och rogivande. Inspelningen kommer att ske i Malmö Operas orkestersal tillsammans med sopranen Sofie Asplund.


Baltic Choral Academy

Malmö Universitet

Syftet är att skapa ett resurscentrum för kör och dirigeringsområdet med Malmö/Skåne som centrum och med deltagande institutioner från hela Östersjöområdet. Vill belysa den värdefulla musiktradition som finns i Skåne, attrahera internationella projekt inom området kör och dirigering samt belysa den svenska dirigenttraditionen, inte minst genom Sixten Ehrlings minne.


Höör Barock CD-inspelning av borglömda 1700-tals-skatter ur Lunds musiksamlingar

Höör Barock

Höör barock vill spela in en skiva med barockmusik som man funnit i Lunds Universitetsbiblioteks samlingar. Man har hittat okända skatter som passar precis för Höörs Barocks orkester. Ett av fynden är en samling med sex italienska sonater för 5 stämmor av Torelli och Bernardi. Målet är att sprida barockmusik av hög klass och värna vårt kulturarv.