Teknik

Puls-armband

Nordicwell är ett projekt inom mHealth och sport / hälsa vars vision är att tillverka en fitness tracking produkt som förenklar för sportentusiaster att mäta sin hälsa och motivera till en sundare livsstil. Syftet med projektet är att säkerställa att sensortekniken fungerar tillfredsställande för konditionsidrotter men också undersöka vad som krävs för klara att mäta blodtryck inom Sjukvården.

Intelligent överfallslarm

Det intelligenta överfallslarmet utgör en fundamental – och helt unik – kugge i vår ”personliga trygghetsplattform”. Det innebär att man som användare kan kombinera en enkel, robust och intuitiv metod att utlösa ett alarm med en intelligent mjukvarulösning i en mobil applikation.

ULOCS

I dag finns det mycket få sätt att veta hur vi presterar fysiskt utan att övervakas av proffs på kliniker och andra faciliteter. Vi tror att samla in enorma mängder av beteendedata kan skapa många nya och viktiga tillämpningar som kommer att hjälpa oss att förbättra kondition, hälsovård, hemsjukvård, säkerhet på arbetsplatsen och proaktivt hjälpa människor till ett bättre liv.

Anrikning av bakterier och biopartiklar med akustofores

Projektet syftar till att, genom ett tvärvetenskapligt angreppsätt, avsevärt förkorta analystiderna av sjukdomsspridande bakterier inom medicinsk diagnostik och vattenrening genom att möjliggöra snabb anrikning av bakterierna med hjälp av mikrofluidik och ultraljud så att bakterierna snabbare kan detekteras.