GLOW

En hel skiva, tio spår, med företrädesvis tangolåtar. Det är en ren njutning för en nytangoälskare. Finskfödda Malmöbaserade ackordeonvirtuosen och tonsättaren Minna Weurlander har under åren spelat i många olika konstellationer, med såväl symfoniorkestrar som experimentella nutida dans- och teaterföreställningar samt i filmproduktioner. 

På denna hennes senaste skiva samarbetar hon med den nybildade svenska stråkkvartetten Pomona String Quartet bestående av Inga Zeppezauer (violin), Kanerva Juutilainen (violin), Rastko Roknic (viola) och Viktor Nordliden (cello). 

Weurlander med kvartett tolkar kompositioner av argentinarna Piazzolla och Saúl Cosentino (Piazzollas adept) samt sånger av Kurt Weill, blandat med Weurlanders egna kompositioner. Musiken går rakt in i hjärteroten och skakar om på ett intensivt härligt vis. Kurt Weills Tango-Habanera och Tango-Ballad i arrangemang av Weurlander och samtliga skivans Saúl Cosentino-kompositioner spelas genomgående med sådan glöd att passionen blir till en vällustig och samtidigt nästan fysiskt smärtsam lyssnarupplevelse. Har väl aldrig tidigare behövt pausa mitt i en låt för att hämta andan! Underbart.